Κάθε χρόνο, η 25η Μαρτίου αποτελεί μια μέρα που γεμίζει τις καρδιές μας με υπερηφάνεια και σεβασμό. Είναι η μέρα που τιμούμε την ελληνική επανάσταση του 1821 και την ανεξαρτησία που απέκτησε η χώρα μας. Στο σχολείο μας τη γιορτή ανέλαβε η Δ’ τάξη με τη δασκάλα τους, την κα Μανδαλιανού Σοφία. Οι μαθητές της μας μετέδωσαν το ιστορικό πλαίσιο, τη σημασία της επανάστασης και τον σεβασμό προς τους αγωνιστές του Ελληνικού Αγώνα.

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες συνόδευσε ο δάσκαλος της ΣΤ’ τάξης, κος Γιάννης Πέτσος. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου και αναγνώστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση από τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης με συνοδεία του εκπαιδευτικού Φυσικής :Αγωγής, κο Πασχάλη Σαρίκου.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι παρελάσεις αναδεικνύουν την περηφάνια και τη δύναμη του έθνους. Αποτελούν μια ευκαιρία για τους μαθητές να συνδεθούν με την ιστορία της χώρας τους, να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του παρελθόντος και να δείξουν τη συνέχεια της παράδοσης στις μελλοντικές γενιές.