ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 Ο νόμος 48236/2021, άρθρο 89, προβλέπει τη Λειτουργία Eκπαιδευτικών Oμίλων – Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Ομίλων.  Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, μετά από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων ή εκπαιδευτικού/εκπαιδευτικών που έχουν τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα ή με δική του πρωτοβουλία, δύναται να αποφασίζει τη συγκρότηση και λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του Σχολικού Συμβουλίου και της οικείας δημοτικής αρχής. Οι εκπαιδευτικοί όμιλοι των δημοτικών σχολείων δύναται να συγκροτούνται και να λειτουργούν και κατά τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου προγράμματος της σχολικής μονάδας. Για κάθε εκπαιδευτικό όμιλο που συγκροτείται ορίζεται με απόφαση του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας ένας εκπαιδευτικός ως Υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Ομίλου

 Ο δ/ντης του Σχολείου αφού ενημέρωσε τον σύλλογο διδασκόντων (αρ. πράξης 2/2-9-2021) και μετά από πρόταση της κ. Τρανούδη Μαρίας ότι επιθυμεί να συμμετέχει στη λειτουργία εκπαιδευτικού ομίλου με θέμα «Λέσχη Ανάγνωσης» αποφάσισε τη λειτουργία του παραπάνω ομίλου ως εξής:

  1. Υπεύθυνη για τη Λειτουργία του ομίλου ορίζει την κ. Τρανούδη Μαρία ΠΕ70
  2. Η εγγραφή των μαθητών του σχολείου στον παραπάνω όμιλο γίνεται με αίτηση των ασκούντων τη γονική τους μέριμνα στον Δ/ντη του σχολείου, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του δασκάλου του μαθητή και του διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτά
  3. Η υπεύθυνη λειτουργίας του ομίλου έχει την ευθύνη κατάρτισης έχει την ευθύνη για την κατάρτιση του προγράμματος και την εύρυθμη λειτουργία των ομίλων.
  4. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός τηρεί βιβλίο όπου καταγράφεται αναλυτικά το περιεχόμενο των συναντήσεων του ομίλου και των δραστηριοτήτων του καθώς και βιβλίο παρουσιών των μαθητών.
  5. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών για τη λειτουργία του ομίλου ορίζεται στους 11 και ο μέγιστος στους 20, κατά προτεραιότητα Β΄ και Γ΄ τάξη .
  6. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ομίλου ο/η μαθητής/τρια παίρνει πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής.
  7. Ο όμιλος θα λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα. Κάθε Τρίτη και ώρα 00 έως 6.30

 Ο Διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου