Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ 

19ο  6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Διεύθυνση: Καζαντζάκη 43, ΤΚ  :56 224

Τηλέφωνο: 2310 700093

e-mail: mail@19dim-evosm.thess.sch.gr

Ιστοσελίδα:  http://19dim-evosm.thess.sch.gr

Αριθμός διδασκόντων κατά το 2021-22: (οργανικά Τοποθετημένοι:9, με απόσπαση:4 και αναπληρωτές:4 )

Αριθμός μαθητών/τριών:130.

Αριθμός μαθητών Ολοήμερου Προγράμματος: 83

Το σχολικό έτος 2020-2021 το σχολείο μας λειτούργησε με 7 τμήματα, φέτος  λειτουργεί με έξι (6). Ο σχολικός χώρος και η υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών, στις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.  Στο σχολείο υπάρχουν εφτά (6) αίθουσες διδασκαλίας, μία (1) αίθουσα Βιβλιοθήκης, γραφείο Δ/ντη και γραφείο εκπαιδευτικών, ένα (1) εργαστήριο πληροφορικής, ένας (1) βοηθητικός χώρος, ένα (1) μεγάλο υπόγειο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη και τουαλέτες στο ισόγειο και στον 1ο όροφο.  Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο και βιντεοπροβολέας.

Tο μαθητικό δυναμικό της σχολικής μας μονάδας προέρχεται από οικογένειες με μέσο μορφωτικό, κοινωνικό και οικονομικό  επίπεδο. Οι γονείς ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των παιδιών τους. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα των μαθητών/τριών να συμμετέχουν στις σχολικές δραστηριότητες που προάγουν τη μάθηση και την κοινωνικοποίησή τους. Με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών/τριών  μας εκπονούνται ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την παράδοση και τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, τη διατροφή κ.ά.

Όραμά μας ένα δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, ευέλικτο, αποτελεσματικό σχολείο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής. Ένα σχολείο που όλοι (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και γονείς) να νιώθουν ασφαλείς, που να μπορεί να οδηγήσει τους/τις μαθητές/τριες να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να καλλιεργεί εμπράκτως με τη λειτουργία του τις αξίες της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού. Όραμά μας ένα σχολείο που να αποδέχεται τη διαφορετικότητα και να σέβεται την πολυπολιτισμικότητα ώστε να διαμορφώνει σύνθετες προσωπικότητες, ελεύθερα  και δημοκρατικά σκεπτόμενα πρόσωπα, και να τις εφοδιάζει με όλες τις απαραίτητες ικανότητες για να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις τόσο τις τεχνικές όσο και τις κοινωνικές.

Από τη διεύθυνση του Σχολείου